Award
Evaluările turiştilor

Vigo di Fassa

146 Nr. evaluări:

94 % Rată recomandări:

Staţiune 9,2
Domeniu schiabil 9,5

Domeniu schiabil Val di Fassa-Carezza

Informaţii despre domeniul schiabil
Cel mai înalt punct: 2.625 m Telecabine: 12
Cel mai jos punct: 1.200 m Total pârtii: 110 km
Cota staţiune: 1.382 m
Pârtii:
35 km
Instalaţii pe cablu: 39
Pârtii:
64 km
Teleschiuri: 5
Pârtii:
11 km
Telescaune: 22

Domeniu schiabil Val di Fassa-Carezza

Domeniul schiabil care aparţine de Vigo di Fassa este Ciampedie cu 14 km de pârtii la altitudini de până la 2040 m. Cu telecabina ajungeţi uşor din staţiune aici, unde vă stau la dispoziţie pârtii în general uşoare sau de dificultate medie. În special familiile apreciază domeniul schiabil de dimensiuni plăcute, deoarece dispune şi de un Babypark, şi de supraveghere la Şcoala de Schi Vigo di Fassa.

Cu skipass-ul "Val di Fassa-Carezza" vă stau sub plăci cca. 110 km de pârtii şi 39 de instalaţii pe cablu la altitudini între 1200 şi 2625 m, în domeniile Alba, Canazei, Campitello, Karersee, Pozza şi Vigol. Aici vă aşteaptă numeroase posibilităţi de freeride şi de zăpadă adâncă precum şi majoritar coborâri de dificultate medie. Experţii se dau pe pârtiile negre, cum ar fi renumita "Tomba" la Ciampedie şi iubitorii de nocturnă la Pozza.

Cu skipass-ul Dolomiti Superski (contra cost) beneficiaţi chiar de 1200 km de pârtii şi 450 de instalaţii pe cablu în 12 domenii schiabile (vezi regiunea de schi). Printre ele se numără şi Sella Ronda, cei 40 km care înconjoară masivul Sella sunt obligatorii pentru orice pasionat de schi! Pentru snowboarderi există în domenile Alpe Lusia-Bellamonte şi Belvedere snowpark-uri mari, iar Col Rodella dispune de un fun park cu Boardercross.

Reguli de comportament pe pârtiile din Italia

Pentru a asigura siguranța pe pârtiile de schi din Italia, din 2022 vor intra în vigoare noi norme de siguranță. Pentru a utiliza zonele de schi, toată lumea trebuie să dețină o asigurare de răspundere civilă care să acopere daunele provocate terților. De asemenea, va fi posibil să încheiați această asigurare la fața locului pentru zile individuale. Schiatul în stare de ebrietate este interzis și se pedepsește cu amenzi mari, cu o limită maximă de 0,5 mg de alcool pe litru de sânge. Pentru a reduce riscul de rănire, căștile de protecție sunt, de asemenea, obligatorii pentru toți minorii (până la 18 ani) atunci când schiază, fac snowboarding sau se dau cu sania.
Click aici pentru harta mărită

Schi în nocturnă Vigo di Fassa

În Italia se află destule domenii schiabile care au nocturnă şi vă invită aşa la schi pe timp de seară. Domeniul schiabil Val di Fassa-Carezza este unul din ele, cu o pârtie de 1,6 km lungime la Ski Stadium în Pozza di Fassa, care este iluminată artificial în fiecare miercuri şi vineri între 19:30 şi 22:00. Pârtia foarte exigentă, pe care au avut deja loc diverse competiţii Slalom, de snowboard sau carving este rezervată în principal celor cu experienţă, deoarece nivelul său de dificultate, în special seara, este foarte ridicat. Dacă aveţi un skipass valabil mai multe zile (Val di Fassa-Carezza, Dolomiti Super Ski sau Silver) îl puteţi folosi şi aici. Altfel puteţi achiziţiona un skipass pentru schi în nocturnă la faţa locului.

Après-Ski Vigo di Fassa

Atmosfera de Après-Ski se găseşte deja din timpul zilei în căbănuţele din domeniul schiabil. Seara însă, prietenii Après-Ski-ului se întâlnesc în baruri şi cafenele. O discotecă este în Vigo , iar pentru o mai mare diversitatea a vieţii de noapte, puteţi merge în localităţile învecinate Campitello şi Canazei, unde multitudinea de baruri şi discoteci vă invită la petrecere.

Recomandată este vizitarea unuia dintre restaurantele unde se servesc feluri tradiţionale ladine, uşoare şi condimentate. La acestea merge un pahar de vin din regiune, pentru o seară perfectă.

Oferta de petrecere a timpului liber din Fassatal este de asemenea completă: zbor cu parapanta, zbor cu paraşuta, hochei pe gheaţă, patinoar, bowling, squash sau pentru cei mai romantici, o plimbare cu sania trasă de cai prin împrejurimile fermecate de iarnă. Pentru cei care caută mai multă relaxare, o vizită la centrul „Eghes-Center“ din Canazei este ideal:bazinul a fost construit după modelul termelor romane.

Snowpark: Dolomiti Park, Buffaure Snowpark, Morea Snowpark Vigo di Fassa

În Val di Fassa există șase zone de freestyle - dintre care cinci sunt snowpark-uri: Dolomiti Park din zona Canazei Belvedere, Sanpe Snowpark (Pasul San Pellegrino), Buffaure Snowpark (în domeniul schiabil Buffaure), Morea Snowpark (Alpe di Lusia Bellamonte), Carezza Snowpark (Pasul Carezza) și Lusia Boardercross (Moena - Alpe di Lusia). Mai presus de toate, din Vigo di Fassa se poate ajunge cu ușurință în Parcul Dolomiti, Morea și Buffaure Snowpark.

Parcul Dolomiti Park (Canazei Belvedere) se remarcă printr-o ofertă variată. O pistă de boardercross face parte din ea și un BigAirBag. Există linii de kicker pro, mediu și ușor, precum și o zonă de jib. Aici, freestylerii își pot da frâu liber pe rails, boxes și corner jump.

Parcul Morea are și o pistă de boardercross. Aceasta este completată de mai multe linii de slopestyle, kickers și o zonă de jib cu boxe, șine și un wallride.

În cele din urmă, în Parcul Buffaure veți găsi diverse rails, kickeri și boxes, precum și un pill-tank.

Domeniul schiabil Val di Fassa-Carezza nu este potrivit pentru dvs.? Căutaţi atunci aici: Domenii schiabile Italia

Raportul experţilor Val di Fassa-Carezza

Raportul pentru Val di Fassa-Carezza este făcut pe baza unor criterii principale, a criteriilor pentru interese speciale şi alte criterii, fiecare din aceste categorii cu propria sa greutate în rezultatul final.

Nota totală

(4,2 din 5 stele)

Criterii principale de evaluare
Aceste evaluări se consideră dublu.

Instalaţii pe cablu
Siguranţă de zăpadă

Criterii pentru interese speciale

Familii şi copii
Începători
Avansaţi şi freerider
Snowpark-uri
Schi fond

Alte criterii

Après-Ski
Orientare (hărţi, panouri informative şi indicatoare)
Restaurante montane, refugii şi gastronomie
Sosire cu maşina şi parcare

Cazare în Vigo di Fassa

Harta Măreşte

Caută…

: Domeniu schiabil Vigo di Fassa

În acest moment nu există oferte disponibile

Comandă sigur cu avantajele SnowTrex

Loading...
StickyNewsletter