Căutare domenii
Găsiţi staţiunea perfectă pentru voi!
  1. Alegeţi pur şi simplu ce este mai important pentru dvs.
  2. Ca rezultat veţi primi staţiuni care vă permit accesul la un domeniu schiabil potrivit.
Datele domeniului
indiferent indiferent
indiferent indiferent
indiferent
Domeniu foarte potrivit pentru
nu este important
nu este important
nu este important
Altele
nu este important
nu este important
nu este important
nu este important
Datele sejurului
indiferent
Selecţia dvs.
Dimensiunea domeniului: indiferent Începător: nu este important Snowpark: nu este important durata: exact
Cota maximă în domeniu: indiferent Experţi şi freerideri: nu este important Instalaţii pe cablu: nu este important Ţară: indiferent
Km de pârtii schi fond: indiferent Evaluările turiştilor: indiferent Preţ de persoană: indiferent
Familii cu copii: nu este important Après-Ski: nu este important Perioada : indiferent
Din păcate a apărut o eroare la căutare. Vă rugăm să verificaţi datele indicate şi să încercaţi din nou. A apărut o greşeală la căutare

Domenii schiabile Polonia

Domenii schiabile Polonia

Schi în Polonia înseamnă domenii schiabile de calitate la preţuri reduse. Deschiderea acestei ţări pentru turism şi acest nivel de preţ relativ mic duc la o creştere constantă ajutată şi de reţeaua de autostrăzi extinsă şi îmbunătăţită. Pentru sporturi de iarnă Tatra Mare și Munții Karkonsze sunt destinaţii potrivite. În triunghiul alcătuit de cele trei ţări Polonia, Republica Cehă şi Germania se află cea mai faimoasă staţiune de schi poloneză, Sklarska Poreba, are un domeniu schiabil foarte atractiv şi este laolaltă cu Karpacz şi una din cele mai populare. Dintre cele două zone în care este împărţit, prima se află în localitate, cu pârtii mici şi uşoare. A doua parte a zonei de schi se află pe muntele Szrenica (1362 m) şi asigură condiţii foarte bune de zăpadă, care sunt de obicei găsite doar în regiunile alpine - la care se adaugă şi una din cele mai mari instalaţii de producere artificială a zăpezii din Europa. Şi domeniile schiabile din jurul faimosului oraş Zakopane vă oferă pârtii versatile, de menţionat în special domeniul schiabil Kasprowy. Schiorii cu ceva experienţă vor găsi în egală măsură cu începătorii coborâri potrivite pentru a se bucura din plin de sporturile de iarnă.

Après-Ski Polonia

Ospitalitatea este un aspect esenţial în Polonia: Desigur un rol important îl joacă mâncarea bună şi consistentă. Sărbătorile religioase, cum ar fi Crăciunul și Paștele, zile de nume şi nunţile sunt celebrate din plin şi cu de toate. Preparatele şi mâncăruri din bucătăria poloneză au diferite influenţe, de la cea germană, rusă, ucraineană până la notele turceşti şi evreieşti. În principal gastronomia poloneză poate fi descrisă ca fiind foarte consistentă şi săţioasă. În ea se regăsesc produsele agricole locale cum ar fi varza, sfecla, castraveți, ouă, varză, cartofi şi ciuperci. Dar mai presus de toate carne - adesea transformată în cârnați. Până acum câţiva ani consumul de carne pe cap de locuitor din Polonia a fost la cel mai înalt, așa că nu este surprinzător faptul că o masă poloneză nu este completă fără o mulțime de carne și, uneori, un pahar de vodcă.

Excursii Polonia

În ceea ce privește turismul Polonia este o adevărată bijuterie - pe lângă peisajele naturale unice există de asemenea o serie de orașe cu mare patrimoniu cultural.

Cine vizitează de exemplu metropola Cracovia, poate face excursii la magnifica piață medievală, Kraków Wawel, fosta reşedinţa a regala sau cartierul evreiesc Kazimierz. La câţiva kilometri in afara oraşului, vizitatorii pot experimenta de aproape istoria mineritului: mina de sare Wieliczka atrage mai ales cu Capela Sf. Kinga, situată la impresionanţi 101 m adâncime.

Cel mai mare oraș și capitala Poloniei este Varșovia. O primă impresie v-o faceţi cel mai bined de pe platforma de observație a Palatului Culturii - reperul principal al orașului și cu 230 m şi cea mai inalta clădire din Polonia. Alte locuri de interes în Varșovia sunt cu siguranţă orașul vechi, Palatul de Apă, Muzeul de Istorie şi Muzeul Chopin.

Un alt centru cultural ce merită vizitat este Lodz, unul dintre centrele culturale ale Poloniei. La urma urmei, aici este situată faimoasa şcoală de film, printre ai cărei absolvenți se numără şi regizorul Roman Polanski. Lodz are chiar şi propriul său "Walk of Fame". Strada Piotrkowska acoperă 4 km de lungime şi este cea mai lungă stradă pentru cumpărături din Europa - și cea mai frumoasă din Łódź.

Una dintre cele mai vechi orașe - și de asemenea unul dintre cele mai frumoase - Wroclaw, este în 2016 Capitala Europeană a Culturii. Este situat la poalele Munților Sudeți și atrage în special cu orașul vechi şi clădirile gotice ale acestuia. Universitatea este una din cele mai importante clădiri şi din punct de vedere arhitectural - şi din cauza barocei "Aula Leopoldina".

Turiştii interesaţi de religie şi capodoperele acesteia vor găsi în Polonia multe destinaţii interesante, cum este Wadowice, locul de naștere al lui Karol Józef Wojtyla - Papa Ioan Paul al II-lea. Sau cel mai important loc de pelerinaj din Polonia, mănăstirea Paulistă pe dealul Jasna Gora în Czestochowa. Orasul are de asemenea una dintre cele mai mari statui ale unui papă, un Ioan Paul al II-lea de 14 m înălțime.

Staţiuni Polonia

Harta Măreşte

Staţiune (reg.) Cota staţiune Domeniu schiabil Pârtii Cota domeniu
de lapână la
Szklarska Poręba
886 m Schreiberhau 12 km 707 - 1.362 m
Zakopane
833 m Kasprowy Wierch 15 km 1.014 - 1.987 m

Comandă sigur cu avantajele SnowTrex