Evaluările turiştilor

Norvegia

NOU!

Nu există încă evaluări.

Domenii schiabile Norvegia

Domenii schiabile Norvegia

Pârtiile cu zăpadă sigură, timpii de aşteptare foarte mici la instalaţiile pe cablu şi atmosfera specială şi plină de farmec a Norvegiei fac din această ţară o destinaţie din ce în ce mai populară pentru practica sporturilor de iarna. Domeniile schiabile sunt foarte potrivite pentru familii, variate şi cu foarte bune condiţii.

La doar aproximativ 2 ore la nord de Oslo se află Lillehammer, cu domeniul schiabil Hafjell (40 km de pârtii) - cunoscut internaţional cel târziu de la Jocurile Olimpice de iarnă din 1994, cele 3 fun-park-ori şi half-pipes garantând distracţia şi pentru cei care preferă să alunece pe o singură placă.

Cel mai bun domeniu schibil din Norvegia este considerat Hemsedal. "Alpii Scandinavici" oferă condiţii bune de zăpadă până în mai şi vă pun la dispoziţie 37 de km de pârtii, zone de freeride fantastice, 3 fun-park-uri, o gamă largă de oferte pentru copii şi un après-ski foarte animat.

Geilo atrage cu 33 de kilometri de pârtii, modalităţi de nocturnă, un nou fun-park, coborâri cu toate gradele de dificultate, precum şi numeroase activităţi pentru copii.

În Trysil găsiţi 70 de kilometri de pârtii, cel mai mare domeniu schiabil din Norvegia! Deja de la 1861, când primul club de schi din lume a fost înfiinţată aici - schiatul este tradiţie! Multe vile comode împânzesc pârtiile în marea lor majoritate cu dificultate medie.

Après-Ski Norvegia

Diversitatea aceste ţări se reflectă desigur în meniurile restaurantelor. De la branza de capra dulce până la friptura de elan în Norvegia ne putem bucura de o adevărată aventură culinară. Fie că e vorba de codul tipic regiunii, Rommegrot (cu smântână, scorţişoară şi zahăr) sau friptura de ren, cu siguranţă nu veţi uita masa luată aici. În general gastonomia norvegiană este foarte consistentă, cu multe feluri de mâncare neobişnuite. Îndrăgiţi sunt de asemenea Kjøttboller (chifteluţe de carne) şi Fiskeboller (chifteluţe de peşte). La masă se bea şi bere sau un pahar de vin dar consumul de băuturi alcoolice este redus in Norvegia, acestea sunt scumpe şi pot fi cumpărate doar în magazine specializate. Dacă sejurul dumneavoastră în Norvegia are loc în sezonul de Crăciun, încercaţi neapărat berea mai neagră, o tradiţie din timpul vikingilor. O alta specialitate este Karsk, o cafea neagră, diluat cu tărie până se vede fundul ceştii din nou!