Award
Evaluările turiştilor

Lavarone

83 Nr. evaluări:

84 % Rata de recomandare:

Staţiune 8,1
Domeniu schiabil 8,2

Domeniu schiabil Folgaria-Lavarone

Informaţii despre domeniul schiabil
Cel mai înalt punct: 1.600 m Telecabine: 0
Cel mai jos punct: 1.174 m Total pârtii: 100 km
Cota staţiune: 1.100 m
Pârtii:
60 km
Instalaţii pe cablu: 40
Pârtii:
34 km
Teleschiuri: 18
Pârtii:
6 km
Telescaune: 22

Domeniu schiabil Folgaria-Lavarone

Cu skipass-ul "Folgaria-Lavarone" aveţi acces la la cel mai bune şi îngrijite domenii schiabile din caruselul de schil "Skitour dei Forti", cu aproape 100 km de pârtii. Pe platoul Alpe Cimbra se întind arealele pentru familii desfăşurate pe mai multe coame de munte în jurul localităţilor Lavarone, Folgaria şi Luserna.

Accesul în domeniul schiabil Lavarone cu cei cca. 30 km de pârtii se face în Lavarone-Bertoldi. De aici se continuă cu telescaunul cu 3 locuri la Tablat, unde sunt preponderent pârtii albastre şi pârtia roşie "Tablat". Pe lângă muntele învecinat Ust şi frumosul lac montan din Malga Laghetto sunt alte instalaţii pe cablu care conduc către cel mai înalt punct al domeniului schiabil Lavarone, la Virgo Maria la cota 1700 m. De aici porneşte o altă pârtie neagră, de 2 km "Avez del Prinzipe", una dintre cele mai frumoase pârtii din Trentino. A fost denumită în cinstea unui brad argintiu, de 300 ani şi cu o înălţime de 60 m, care veghează pârtia. Începătorii sunt aşteptaţi la "Neveland", iar pentru o pauză pentru refacere forţelor vă aşteaptă şi refugiul rustic la marginea pârtiei.

Cu skipass-ul gratuit ajungeţi din Lavarone la cca. 15 km depărtare în Folgaria şi astfel în domeniul schiabil Folgaria-Fiorentini. Aici vă aşteaptă încă 70 km de pârtii pentru toate nivelurile. În Folgaria domeniile schiabile Costa, Francolini, Fondo Piccolo, Fondo Grande, Malga Ortesino şi Serrada formează un carusel de schi, la care este conectat şi domeniul schiabil Fiorentini. Coborârile sunt majoritar de dificultate medie, fiind însă şi pentru începători şi cei mai avansaţi suficiente pârtii disponibile. Serrada este cu ai săi 3,1 km şi o diferenţă de nivel de 350 m cea mai lungă pârtie a domeniului schiabil şi este foarte potrivită pentru începători. Fondo Grande (Martinella Nord) este una dintre cele mai dificile şi oferă pe o lungime de 1,6 km senzaţii tari chiar şi celor mai experimentaţi dintre schiori.

Freestyler-ii şi snowboarder-ii pot atât în Lavarone, cât şi în Folgaria să se dea pe obstacole în mai multe snowpark-uri.

Reguli de comportament pe pârtiile din Italia

Pentru a asigura siguranța pe pârtiile de schi din Italia, din 2022 vor intra în vigoare noi norme de siguranță. Pentru a utiliza zonele de schi, toată lumea trebuie să dețină o asigurare de răspundere civilă care să acopere daunele provocate terților. De asemenea, va fi posibil să încheiați această asigurare la fața locului pentru zile individuale. Schiatul în stare de ebrietate este interzis și se pedepsește cu amenzi mari, cu o limită maximă de 0,5 mg de alcool pe litru de sânge. Pentru a reduce riscul de rănire, căștile de protecție sunt, de asemenea, obligatorii pentru toți minorii (până la 18 ani) atunci când schiază, fac snowboarding sau se dau cu sania.
Click aici pentru harta mărită

Après-Ski Lavarone

Pe lângă schi, în Lavarone vă așteaptă multe activități. Distrați-vă cu familia sau prietenii patinând pe lacul Lavarone și pe pista de snow tubing din apropierea zonei de schi. În timpul unei drumeții cu rachete de zăpadă sau al unei plimbări lungi, puteți explora cei 200 km de trasee de drumeție din regiune, cu sau fără ghid montan, iar o pistă de tobogan de 700 m în districtul Bertoldi va face inimile săltăreților să bată mai repede. În plus, zona de schi vă oferă primul parc de disc golf de iarnă din Europa și posibilitatea de a merge cu bicicleta pe zăpadă - distracție de iarnă pură garantată!

O multitudine de restaurante și pizzerii se ocupă de bunăstarea fizică a serii, iar cei cu chef de noapte își pot prelungi seara de socializare până târziu în noapte în barurile confortabile și în cele două discoteci. Pentru divertismentul de grup, există o sală de bowling sau un mic cazinou, precum și un cinematograf, un teatru și o sală de sport. Pentru relaxare, centrul de wellness "Lavarone Wellness" vă răsfață cu tratamente adecvate. În satele din Lavarone, toată lumea își poate găsi pasiunea preferată.

Snowpark: Snowpark Prinze Park Lavarone

În Folgaria-Lavarone, mai multe parcuri de zăpadă și de distracție îi așteaptă atât pe aspiranții la freestyle, cât și pe cei experimentați: în zona de schi Lavarone, "Prinze Park" este punctul de atracție pentru toți cei care se dau în vânt. Acesta este situat pe pantele blânde ale pârtiei albastre 7 de pe muntele Tablat și poate fi schiat atât de începători, cât și de schiori avansați. Kickers plat face ușor de început și există chiar și o linie pentru copii pentru cei mai tineri freestylers. Riderii avansați, pe de altă parte, au la dispoziție o mulțime de boxe distractive, inclusiv un kickbox de 7 m, un jumpbox, o piramidă, un flatbox, un rainbow box și un mega butter box. Cei care preferă să sară și să alunece pe muzică își pot conecta iPod-ul la un sistem stereo.

La Folgaria, "Mazinga Park" convinge comunitatea de tocilari. Parcul cu linie pentru începători este accesibil prin telescaunul Cengio Rosso și poate fi stăpânit de începătorii curajoși. Săriturile mici și boxele, cum ar fi Wave Box de 6 m, un perete de 5 m, Kinky Box de 8 m, Wood and Kids Box de 4 m sau Mammuth Box de 9 m, umplu o pantă de 550 m și oferă o intrare adecvată în lumea freestylerilor. În plus, în zonele Francolini, Alpe di Folgaria-Coe și Costa există trei Easyparks pentru începători absoluți, cu sărituri mici.

Domeniul schiabil Folgaria-Lavarone nu este potrivit pentru dvs.? Căutaţi atunci aici: Domenii schiabile Italia

Raportul experţilor Folgaria-Lavarone

Raportul pentru Folgaria-Lavarone este făcut pe baza unor criterii principale, a criteriilor pentru interese speciale şi alte criterii, fiecare din aceste categorii cu propria sa greutate în rezultatul final.

Nota totală

(4 din 5 stele)

Criterii principale de evaluare
Aceste evaluări se consideră dublu.

Instalaţii pe cablu
Siguranţă de zăpadă

Criterii pentru interese speciale

Familii şi copii
Începători
Avansaţi şi freerider
Snowpark-uri
Schi fond

Alte criterii

Après-Ski
Orientare (hărţi, panouri informative şi indicatoare)
Restaurante montane, refugii şi gastronomie
Sosire cu maşina şi parcare

Cazare în Lavarone

Harta Măreşte

Caută…

: Domeniu schiabil Lavarone

În acest moment nu există oferte disponibile

Comandă sigur cu avantajele SnowTrex

Loading...
StickyNewsletter