Newsletter

Cu Newsletter-ul nostru vă asiguraţi numeroase avantaje

Mai multe informaţii de călătorie

Informaţii de călătorie Coronavirus

Informații pentru oaspeții noștri cu vacanțe în martie și aprilie


Vă mulțumim pentru înțelegere că datorită volumului foarte ridicat de solicitări și situației foarte dinamice actuale, informațiile de mai jos nu vor fi întotdeauna foarte detaliate. Vă asigurăm că ne vom ocupa de toate solicitările, în funcție de prioritate (stabilită în general pe baza datei de check-in) și vom informa turiștii imediat cum o călătorie nu mai este posibilă. În acest moment toate călătoriile cu check-in pana pe data de 31.03.20 au fost anulate (Stand: 17.03.2020).
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Informaţii de călătorie pentru sosiri în lunile martie şi aprilie 2020


TravelTrex GmbH urmăreşte îndeaproape situaţia dezvoltării virusului COVID-19 la nivel mondial. Astfel suntem în legătura permanentă cu prestatorii de servicii, cu turiştii aflaţi la destinaţie şi cu diverse instituţii oficiale. La modul general întreaga Europă este afectată de virusul COVID-19 astfel încât nu se poate face o declaraţie general valabilă privind riscul călătoriilor pe teritoriul Europei. În toate statele europene există riscul infectării cu virusul COVID-19 şi de aceea autorităţile nu emit interdicţii de călătorie, ci mai degrabă avertismente privind evitarea răspândirii acestui virus, spre exemplu: evitarea zonelor aglomerate, evitarea contactului personal(strângerea de mână etc.) şi respectarea regulilor de igienă personală.

Anumite țări sau regiuni au hotărît de la sine, pentru a conține pandemia, să încheie sezonul de schi mai devreme (v. actualizări).

Rămâne de așteptat cum se va dezvolta situația în restul regiunilor. Vă mulțumim ăn acest sens pentru înțelegerea acordată pentru faptul că nu putem lua decizii înainte.Fără o alertă de călătorie oficială, interdicţie în zona respectivă valabilă pentru situaţii extreme sau închiderea hotelului datorită epidemiei care să justifice o anulare gratuită, nu putem anula vacanța decât conform Termenilor şi Condiţiilor din Contractul cu Turistul (vezi Contractul cu Turistul, Punctul 4a), deoarece hotelierii aşteaptă turiştii şi noi trebuie să achităm costurile de cazare, chiar dacă turiştii decid să nu călătorească (Excepție Italia, v. mai jos).

Informaţiile precum şi avertismentele de călătorie actuale ale Ministerului Afacerilor Externe pot fi găsite pe pagina următoare:www.mae.ro/node/51859.

În măsura în care doriţi anularea sau schimbarea vacanţei dvs. rezervate, vă rugăm să ne scrieţi un e-mail la adresa anulare-ro@snowtrex.com. Vă rugăm să aveţi înţelegere în ceea ce priveşte timpul de reacţie al procesării cererilor dvs. datorită volumului ridicat de cereri. De asemenea, vă rugăm să ne scrieţi şi astfel să evitaţi apelurile telefonice pentru întrebări suplimentare.

Actualizare 15.03.20:

Domeniile schiabile din Franța închid din 15.03.2020. Vom informa țoți turiștii care nu și-au anulat vacanța deja și le vom oferi o anulare gratuită.

Actualizare 14.03.20:

Cel mai probabil vor închide toate domeniile schiabile din Franța începând cu 15.03.2020. În acest moment nu este încă clar, dacă închid și toate unitățile hoteliere. Dacă va fi cazul, vom informa toți turiștii afectați.

Polonia declarat închiderea frontierelor pentru 10 zile, intrarea celor care nu sunt cetățeni polonezi nu este astfel posibilă până pe data de 24.03.20. Vom informa țoți turiștii care nu și-au anulat vacanța deja și le vom oferi o anulare gratuită sau modificare (este valabil noul preț).Pentru vacanțele în Polonia după 25.03.20 nu este posibilă o anulare sau o modificare gratuită. Vă mulțumim pentru înțelegere și vom observa situația mai departe. Dacă sunt modificări, vom informa turiștii cât se poate de repede.

În Germania își încheie activitatea pentru sezonul de schi începând din 16.03.20 Oberstdorf / Kleinwalsertal, Zugspitze, Allgäu, Winterberg. Nu este âncă stabilit dacă hotelurile închid. Dacă este cazul, vom informa toți turiștii.Actualizare 14.03.20:

Mai multe domenii schiabile închid din 16.03.2020. Afectate sunt în Austria toate domeniile schiabile din Carintia, Stiria și Austria Superioară. În Elveția până acum este afectat Cantonul Grisunilor/Graubünden (stațiuni Davos, Laax, Klosters, Arosa, Lenzerheide, St. Moritz) și Valais, cu stațiunile Zinal și Vercorin.
În acest moment nu este clar, dacă închid și toate unitățile de cayare. Dacă este cazul, vom informa țoți turiștii afectați.Actualizare 13.03.20:

Mai multe domenii schiabile închid din 16.03.2020. Afectate sunt în Austria toate domeniile schiabile din Carintia, Stiria și Austria Superioară. În Elveția până acum este afectat Cantonul Grisunilor/Graubünden (stațiuni Davos, Laax, Klosters, Arosa, Lenzerheide, St. Moritz) și Valais, cu stațiunile Zinal și Vercorin.
În acest moment nu este clar, dacă închid și toate unitățile de cayare. Dacă este cazul, vom informa țoți turiștii afectați. Și Andorra încheie sezonul prematur pe data de 14.03.2020. Vom informa toți turiștii afectați.

Actualizare 12.03.20:

În Austria în Tirol, în Landul Salzburg, în Voralberg, în Tirolul de Est sezonul de iarnă se încheie prematur. Toate instalațiile pe cablu își încheie activitatea începând cu data de 15.03.2020. De asemenea a fost ordonată administrativ închiderea tuturor unităților hoteliere după data de 16.03.2020. Astfel vacanțele în Tirol și Land-ul Salzburg nu pot avea loc. Vom informa toți turiștii afectați și le vom oferi o anulare sau modificare gratuită (valabil este tariful actual).

Republica Cehă și Slovacia au anunțat stare de urgență și nu vor permite intrarea unora din turiștii noștri. Vom informa în scris toți turiștii afectați și le vom oferi o anulare sau modificare a sejurului gratuite.

Actualizare 11.03.20:

Land-ul federal Tirol a anunțat închiderea domeniului schiabil Ischgl pentru 2 săptămâni, începând din 14.03.2020. În acest moment verificăm situația și vom informa toți turiștii afectați despre următorii pași. Între timp îi rugăm să nu ne contacteze telefonic, deoarece nu putem răspunde pe această cale numeroaselor solicitări.

Actualizare 10.03.20:

Autorităţile italiene au restricţionat întreaga ţară până pe data de 03.04.2020. Astfel încât toate vacanţele către Italia rezervate până pe data de 03.04.2020 nu se pot din păcate desfăşura. Din acest motiv informăm în timp util toţi turiştii care nu şi-au anulat deja vacanţele pentru aceste regiuni şi le oferim anularea gratuită ori schimbarea gratuită a vacanţei la schi, în măsura disponibilităţilor (se aplică tariful actual). Momentan, vacanţele rezervate pentru Italia după data de 04.04.2020 nu pot fi anulate sau schimbate în mod gratuit.

Actualizare 09.03.20:

Majoritatea domeniilor schiabile din Italia își încheie activitatea pe data de 11.03.2020, astfel că 10.03.2020 este ultima zi în care se poate schia. Din acest motiv informăm în timp util toţi turiştii care nu şi-au anulat deja vacanţele pentru aceste regiuni şi le oferim anularea gratuită ori schimbarea vacanţei la schi în măsura disponibilităţilor (se aplică tariful actual).

Actualizare 08.03.20:

Regiunea Lombardia şi alte 14 provincii au fost restricţionate de către autorităţile italiene în perioada 08.03.2020 - 03.04.2020. Plecarea din aceste zone este posibilă, însă sosirea este interzisă, astfel încât toate vacanţele oferite de noi în staţiunile Livigno, Bormio, Santa Caterina şi Aprica din perioada specificată sunt anulate.. În plus, cât de repede posibil vom informa toţi turiştii ale căror vacanţe îndeplinesc criteriile de mai sus că le vom anula gratuit vacanţele sau oferi posibilitatea de a-şi schimba rezervarea gratuit (valabil este tariful actual).

Actualizare 06.03.2020:

Ministerul Afacerilor de Externe sfătuieşte evitarea călătoriilor în Lombardia (peste 2000 persoane infectate) şi Tirolul de Sud (8 persoane infectate). De asemenea, vă rugăm să ţineţi cont de măsurile de prevenţie referitoare la carantină la reîntoarcerea în România dintr-una din zonele afectate, conform Ordinului emis de Ministerul Sănătății:http://www.ms.ro/2020/02/26/29277/.Avertismentele de călătorie pentru zona Tirolului de Sud sunt de neînţeles momentan, având în vedere faptul că în multe alte regiuni ale Europei sunt mult mai multe cazuri de persoane infectate şi unde nu s-au emis avertismente. În aceste cazuri rămâne la latitudinea fiecărui individ de a lua călători ori de a rămâne acasă, luând în considerarea costurile de anulare aferente.

Vă mulţumim pentru înţelegere şi vă dorim multă sănătate.

Echipa SnowTrex