Petreceți zile frumoase de vacanță iarna la zăpadă!

Vacanța intersemestrială oferă multe oportunități de a fi activ: la schi, la snowboard, la săniuș, etc. Dar mulți pasionați de sporturi de iarnă se întreabă: Unde mergem în vacanță? Fie că în Austria, Franța, Italia, Germania sau Elveția, munții sunt aproape și oferă un cadru frumos pentru o vacanță. Schiorii și snowboarderii se simt în elementul lor aici. Dar o vacanță nu trebuie să însemne neapărat doar sporturi de iarnă. Drumețiile prin zăpadă prin peisaje panoramice, o plimbare cu sania trasă de cai sau un program relaxant de SPA pot constitui, de asemenea, o vacanță intersemestrială. Momente de neuitat într-un cadru cu zăpadă pot fi găsite nu doar într-un hotel, ci și într-o casă de vacanță, unde vacanța devine o experiență. Nu contează dacă vacanța intersemestrială perfectă are loc pe pârtii sau în afara lor: stațiunile de schi oferă soare din belșug.

Petreceți zile frumoase de vacanță iarna la zăpadă!
Petreceți zile frumoase de vacanță iarna la zăpadă!

Austria

Austria este paradisul sporturilor de iarnă prin excelență. Mic și mare, începători, schiori avansați sau experți - toată lumea va găsi aici o ofertă pe plac, căci Austria oferă o gamă largă de pârtii. Domeniile schiabile din Kitzbühel, Sölden, Ischglsau Mayrhofen din Tirol, land cunoscut şi ca "Inima Alpilor", sunt printre cele mai cunoscute. Dar și alte cantoane, cum ar fi Carintia, cu cele peste 200 de lacuri, vă invită la o vacanță pe și în afara pârtiilor. Și landul învecinat Salzburger Land garantează o vacanță cu zăpadă și multe pârtii pentru schiori. Cei care doresc să fie activi departe de schiuri vor găsi, de asemenea, numeroase oferte în Austria. De la excursii pe zăpadă, o plimbare cu sania trasă de câini și până la săniuș, totul este posibil aici. Vacanțe cu zăpadă și soare în Alpi, zile de relaxare sau zile active: dacă vă întrebați unde să vă petreceți vacanța de iarnă, Austria este locul potrivit.

Franţa

Ce ziceți de o vacanță de iarnă în Franţa? Alpii francezi promit, de asemenea, plăcere la schi și relaxare. Împreună cu familia, aici există o gamă largă largă de oferte cu pârtii pentru experți și începători. Oferta mare de pârtii de dificultate minimă pentru pentru schiorii de plăcere satisface, în mod special, cerințele familiilor aflate în vacanța de iarnă. Fie că este vorba de Chamrousse, Les 3 Vallées sau Val Thorens/Les Menuires – cursuri de schi pentru începători pot fi găsite peste tot. Les 3 Vallées este una dintre cele mai mari regiuni de schi, cu peste 600 de kilometri de pârtii. Leagănul de schi leagă cele trei văi Courchevel, Méribel și Val Thorens/Les Menuires. Pentru schiorii experți, domeniul schiabil Les 2 Alpes este ideal, căci oferă și pârtii pe ghețarul din apropiere, la 3.560 m deasupra nivelului mării. Aici are loc și evenimentul anual PowderWeek al SnowTrex. Pe lângă schi și snowboarding, Franța are, bineînțeles, și oferte care invită la relaxare și SPA. Și o drumeție pe ghețar este o experiență de neuitat pentru oricine dorește să își petreacă vacanța în zăpadă.

Italia

Italia are multe de oferit pentru o vacanță intersemestrială. Fie că este vorba de schiori sau snowboarderi, începători sau experți, în însorita Italie, toată lumea se simte în elementul ei la zăpadă. Popularul Tirol de Sud este situat pe partea însorită a Alpilor și oferă aproximativ 1.200 de kilometri de pârtii cu asociația de schi „Dolomiti Superski“. Asociația include 12 domenii schiabile cu pârtii proaspăt pregătite care oferă tot ceea ce își dorește inima unui turist într-o vacanță la schi. Și în domeniile Trentino și Lombardia, cu cele mai renumite stațiuni de schi Cavalese și Livigno, schiorii vor avea plăcerea de a schia. O vacanță în Italia însorită este, de asemenea, o opțiune bună dacă doriți doar să vă bucurați de soare și să vă relaxați. Cu sau fără schiuri, ofertele pentru vacanța dumneavoastră în Sondrio, Val di Fassa sau Alpe di Siusi nu lasă nici o dorință neîmplinită.

Germania

Vreți să mergeți în vacanța intersemestrială în Germania? Șchiatul în Germania este o modalitate excelentă de a petrece timp la zăpadă. Cele mai cunoscute locuri din Alpii bavarezi sunt Garmisch-Partenkirchen, Oberstdorf și Berchtesgaden. Mulți kilometri de pârtii vă invită să vă bucurați de sporturile de iarnă în jurul celui mai înalt munte din Germania, Zugspitze. Acesta e perfect pentru o scurtă vacanță în doi, cu copiii sau cu prietenii. Vă stau la dispoziţie și domenii schiabile din afara Alpilor, de exemplu în Feldberg în Munţii Pădurea Neagră. Multe case de vacanță cu identitate de care să vă bucurați în vacanța dvs. la zăpadă găsiți și în jurul Hinterzarten, Titisee-Neustadt sau Freudenstadt. În Pădurea Neagră, pe lângă domeniile schiabile pentru familii, puteți descoperi multe alte activități perfecte pentru vacanța intersemestrială și în afara pârtiilor. Așadar, dacă doriți să vă bucurați de peisajele de iarnă din Germania, știți ce aveți de făcut!

Elveţia

Elveția este întotdeauna un punct de atracție pentru vizitatori. Nu numai numeroasele vârfuri de patru mii de metri, cum ar fi celebrul Matterhorn (4.478 m), grupul triplu cu Eiger (3.970 m), Mönch (4.107 m) și Jungfrau (4.158 m), dar și ofertele exclusive fac din Elveția ceva special. Ofertele pentru o vacanță intersemestrială variază de la case de vacanță confortabile la complexe de apartamente exclusiviste și hoteluri de SPA și hoteluri de lux de 4 stele. Pentru o vacanță extravagantă, recomandăm Sankt Moritz în domeniul schiabil Corviglia, care este ideal pentru schiorii experimentați. Dar Elveția nu trebuie să fie numai scumpă, o vacanță la zăpadă poate fi accesibilă și aici. Unitățile de cazare din jurul Davos, Flims Laax Falera și Veysonnaz sunt potrivite în special pentru familii și pentru oricine caută o vacanță intersemestrială convenabilă ca preț în Elveția.

Cehia

Pasionații sporturilor de iarnă vor găsi în Munții Metaliferi cehi, Munții Krkonoše și în Munții Pădurea Boemiei mai multe pârtii și trasee de schi fond. Multe domenii schiabile oferă, de asemenea, pârtii de săniuș atractive și trasee de drumeții de iarnă prin intermediul cărora puteți explora peisajul impresionant. În domeniile schiabile pentru familii din jurul Lipno și Pec pod Snezkou schiorii de toate vârstele vor avea parte de o ofertă pe măsură. Micile domenii schiabile din Republica Cehă impresionează prin accesibilitatea lor ușoară, în special dinspre statele din estul Germaniei. Hotelurile bine echipate și facilitățile de SPA oferă tot ce-și dorește inima unui oaspete într-o vacanță și departe de schiuri. Și localnicii ospitalieri fac din Cehia o destinație populară pentru o vacanță intersemestrială avantajoasă la zăpadă.

Polonia

În Carpații și Sudeții din Polonia există, de asemenea, posibilități de schi și snowboarding. Szklarska Poręba, Karpacz și Zakopane se numără probabil printre cele mai cunoscute și mai populare stațiuni de sporturi de iarnă din Munții Karkonosze și din Munții Tatra Mare. Nici fără schi sau snowboarding, o vacanță în Polonia nu va fi plictisitoare, destinațiile de excursie din apropierea munților, Wroclaw și Cracovia, așteaptă să fie descoperite. Hotelurile perfect amenajate oferă tot ce-și dorește inima dumneavoastră într-o vacanță la SPA - de la saună și masaje până la piscină. Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe intersemestriale avantajoase, în Polonia veți găsi cu siguranță ceea ce căutați. Există și numeroase oferte pentru o scurtă vacanță la zăpadă în domenii schiabile mici.

Slovacia

Puțini oameni știu că sporturile de iarnă pot fi practicate în aproape toate regiunile dinSlovacia. Domeniile schiabile din Munții Tatra și Fatra oferă condiții ideale pentru o vacanță intersemestrială. Schiatul în Slovacia devine o pură plăcere datorită stațiunilor de sporturi de iarnă bine echipate. Fie că este vorba de Starý Smokovec sau Jasná, atât familiile, cât și schiorii și snowboarderii pasionați vor găsi ceva pe placul lor în Slovacia. Căci, pe lângă pârtiile perfect pregătite, există și numeroase trasee de drumeție și pârtii de săniuș pentru vacanțe la zăpadă. Cei care caută relaxare se pot bucura de o vacanță perfectă și fără schiuri. După o zi la schi, vă puteți relaxa într-unul dintre numeroasele baruri sau restaurante cu o băutură sau puteți încerca gama de specialități slovace.