Snowboard

Vreţi să experimentaţi libertatea deplină? Atunci o vacanţă la snowboard este răspunsul. Nimic nu întruchipează acest sentiment mai bine decât plăcerea coborârii ușoare prin zăpada moale, cu cele mai confortabile încălţări pentru practicarea sporturilor de iarnă şi pe placa de snowboard, bucurându-vă simultan de panorama minunată a munților.

Am selectat pentru fiecare iubitor al sporturilor de iarnă - fie că este prima oară pe plăci ori deja profesionist - super destinaţii cu cazări pe măsură pentru un concediu de neuitat la snowboard. Austria, Franţa, Germania, Elveţia ori Italia - în fiecare din aceste ţări veţi găsi domenii schiabile incredibile pentru petrecerea următoarei vacanţe pe plăci. Şi Cehia ori Polonia pun la dispoziţia doritorilor condiţii ideale pentru snowboard. Aşa că nu mai aşteptaţi şi alegeţi-vă vacanţa perfectă la snowboard din gama noastră largă de oferte!

Snowboard
Snowboard

De ce să alegeţi snowboard-ul?

Snowboard-ul sau schiul sunt pentru mulţi iubitori ai sporturilor de iarnă nu doar un sport, ci mai degrabă o experienţă. Libertatea de a aluneca pe plăci în natură, cu panorame superbe ale crestelor munţilor şi albul infinit al zăpezii combinate cu relaxarea şi sportul fac fiecare ieşire o experienţă de neuitat. Nu aţi încercat încă să vă daţi cu snowboard-ul? Vă recomandăm să urmaţi un curs pentru începători. Şi dacă perseveraţi cu siguranţă veţi descoperi plăcerea acestui sport şi nu va fi ultima dată când optaţi pentru o vacanţă de iarnă.

Unde mergem în vacanţă la snowboard?

Cele mai bune domenii schiabile pentru snowboarderi sunt mai ales în Franţa, Austria, Elveţia şi Italia. Pârtiile largi, puţine teleschiuri, câteva poteci - aşa arată paradisul pentru iubitorii de snowboard! Toate acestea le oferă de exemplu domeniul schiabil glaciar Kitzsteinhorn din Kaprun, Austria care nu doar că oferă siguranţa zăpezii datorită altitudinii ridicate, ci are şi pârtii ideale atât pentru începători, cât şi pentru cei mai experimentaţi. Foarte îndrăgite de către freerideri sunt variantele de coborâri prin zăpadă adâncă, iar de freestyleri diversele funpark-uri. Profesioniştii vor fi încântaţi de multitudinea de off-piste din domeniul schiabil franţuzesc Chamonix care oferă aventuri de freeride. De menţionat sunt şi domeniile schiabile din Val Thorens, Les 2 Alpes, domeniul glaciar Kauner, Zillertal, cel din Zermatt, Engelberg, Davos şi Livigno. Doritorii de varietate extremă a pârtiilor sunt invitaţi în regiunea de schi acoperită de Super Ski Card, care oferă acces la peste 2750 km de pârtii în regiunile Zell am See/Kaprun precum şi Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Datorită Sărbătorilor de Iarnă şi a vacanţelor şcolare din timpul iernii mulţi iubitori ai sporturilor de iarnă aleg perioada Revelionului, a Crăciunului ori de Paşte pentru practicarea acestor sporturi. Pentru cupluri ori cei care doresc să meargă singuri în vacanţă sunt potrivite hotelurile care dispun de oferte de SPA, pentru relaxare după o zi pe pârtii. SnowTrex oferă de asemenea un portofoliu larg de cazări la schi pentru familii, fie cu demipensiuni sau fără serviciu de masă la apartamente. Iubitorii après-ski vor avea de unde alege la rezervarea unei vacanţe cu SnowTrex: Ischgl, Mayrhofen şi Sölden sunt doar câteva dintre staţiunile renumite pentru distracţie.

Vacanţe la snowboard – ce trebuie să ştiţi?

Petrecerea unei vacanţe la snowboard include echipament de bază, esenţial. Cei care încearcă pentru prima dată să se dea pe snowboard pot să-şi închirieze echipament direct la destinaţie ori să împrumute de la prieteni. Echipamentul include pe lângă îmbrăcăminte termică şi pantaloni de schi, geacă de schi, ochelari pentru schi, mănuşi şi cască de protecţie. Bineînţeles la acesta se adaugă elementele necesare practicării sportului: snowboard şi boots.

Pe lângă alegerea potrivită a echipamentului importantă este şi alegerea domeniului schiabil potrivit. De evitat sunt pârtiile mai degrabă înguste, potecile ori rute de schi, precum şi porţiunile cu teleschiuri. Începătorilor li se recomandă desigur domenii schiabile cu pârtii albastre, în timp ce avansaţii au nevoie de mai degrabă de un domeniu schiabil cu fun-park, pârtii de freeride şi zăpadă adâncă pentru varietate garantată.