Vacanţă de schi la fermă

Nimic nu este mai idilic şi mai tradiţional decât o vacanţă la ţară. Sunteţi cazaţi în gospodării atrăgătoare, înconjurate de grajduri, câmpuri şi natură.Şi mai frumos este când ferma se află în Alpi şi astfel în culisă impresionantă. Aici schiorii şi boarderii pot combina acest sentiment idilic cu distracţie fără limită pe pârtii. De multe ori puteţi face şi o plimbare cu cai, sau în trăsura trasă de ei, în timp ce copii beneficiază de supraveghere. Seara nu se poate petrece mai comod decât în faţa căminului, cu vedere la zăpadă.

Vacanţă de schi la fermă
Vacanţă de schi la fermă

Care sunt avantajele unei vacanţe la schi la fermă?

Posibilităţile pe care le oferă o fermă sunt variate şi naturale. În special pentru copii este vorba de o experienţă excelentă, pot cunoaşte animalele de fermă de aproape. De multe ori există supraveghere pentru o jumatate de zi sau o zi întreaga, aşa părinţii pot merge în domeniul schiabil fără griji în timp ce cei mici dau de mâncare la animale, învaţă să mulgă sau se distrează la o bătaie de zăpadă. Dacă sunt şi cai, de regulă se oferă şi echitaţie pe zăpadă sau plimbări romantice cu trăsura. Seara nimic nu este mai confortabil decât ore plăcute în faţa şemineului, cu un pahar de vin fiert sau un ceai fierbinte.

Unde se poate face o vacanţă de schi la fermă?

Din ce în ce mai mulţi turişti se interesează pentru acest tip de vacanţe la fermă şi odată cu cererea creşte şi oferta. De exemplu Bauernhof-Pension Wassererhof în Gerlos oferă o asemenea experienţă deosebită. Se află în situare liniştită în Gmünd, la cca. 3 km de Gerlos şi de instalaţia Isskogelbahn a Zillertal Arena. Aici puteţi petrece o vacanţă la schi idilică cu vaci, cai, porci, găini şi pisicuţe.

Ce trebuie considerat la o vacanţă de schi la fermă

Când ne gândim la o vacanţă la fermă ne gândim la animale fericite, care se pot mişca liber. Din păcate nu este întotdeauna cazul. Când vă hotărâţi pentru o asemenea vacanţă, de cele mai multe ori anunţată ca fiind "ecologică", aveţi grijă ca călătoria dvs. să fie într-adevăr aşa şi evitaţi crescătorii în masă - nu în ultimul rând deoarece este o experienţă neplăcută şi pentru copii.Aveţi grijă în plus şi la eventualele alergii, în special când un membru al familiei este alergic la părul de animale. Aduceţi destule schimburi de haine pentru a putea vizita animalele fără probleme.