Award
Evaluările turiştilor

Sölden

1.144 Nr. evaluări:

94 % Rata de recomandare:

Staţiune 9,1
Domeniu schiabil 9,3

Domeniu schiabil Sölden

Informaţii despre domeniul schiabil
Cel mai înalt punct: 3.340 m Telecabine: 9
Cel mai jos punct: 1.350 m Total pârtii: 144 km
Cota staţiune: 1.377 m
Pârtii:
70 km
Instalaţii pe cablu: 34
Pârtii:
47 km
Teleschiuri: 11
Pârtii:
27 km
Telescaune: 14

Domeniu schiabil Sölden

Skipass-ul "Ötztaler Superkipass" vă permite începând din iarna 17/18 (de la 3 zile în sus) să schimbaţi între Sölden şi Obergurgl-Hochgurgl cu un singur skipass (v. regiunea de schi).

La skipass-ul de 2 zile este valabil "Sölden", care vă permite accesul la 144 km de pârtii excelente între 1350 şi 3340 m altitudine, prin intermediul a 34 instalaţii pe cablu. Renumită este staţiunea Sölden în special datorită celor 2 zone glaciare Rettenbach şi Tiefenbach, cu vârfurile Tiefenbachkogl (3309 m), Innere Schwarze Schneid (3370 m) şi Gaislachkogl (3058 m) - folosite atât de schiorii "normali" precum şi de diverse echipele naţionale. Începătorii sunt aşteptaţi la Innerwald sau la Giggijoch, în timp ce avansaţii pot profita de diversele pârtii albastre şi roşii din întregul domeniu schiabil. Pentru experţi sunt rezervate pantele exigente de la pe Gaislachkogl.

În timpul iernii, Sölden este printre ce au Alpii mai bun de oferit, fiind printre altele singurul domeniu schiabil glaciar al Austriei unde aveţi acces la nu mai puţin de 3 gheţari, cu legături impecabile. În special cabina de la Rettenbachferner accelerează legătura între Giggijoch şi zona glaciară ("Golden Gate to the Glacier"). Recente sunt shuttle-ul care circulă între centru şi instalaţiile Innerwald şi reînnoita telecabină de la Gaislachkogel. În plus noua Giggijochbahn poate transporta din iarna 2016/17 cca. 4500 de persoane pe oră în inima domeniului schiabil al Sölden - şi stabileşte astfel un record mondial de capacitate!

La staţia de munte a Gaislachkogels o atracţie deosebită este şi Ice Q-Restaurant & Lounge, considerat unul din cele mai bune restaurant montan - cu delicatese culinare şi vinuri pe gustul oricărui schior gurmet. Arhitectura este şi ea pe măsură: este vorba de o clădire în stil purist, din sticlă, cu o vedere incredibilă la munţi de la 3000 m altitudine! O dată pe săptămână la "Summit Dinner" atmosfera este cât se poate de romantică. În lounge puteţi bea şampanie în papuci de casă pufoşi. Podul suspendat vă duce la platforma alăturată, cu o privelişte greu de egalat.

Domeniul schiabil îşi aşteaptă oaspeţii cu diverse Hotspots cu Wi-Fi, este astfel cât se poate de uşor să accesaţi reţeaua şi să împărţiţi imediat cu cei dragi de acasă experienţa de pe pârtii. În plus şi cabinele Giggijoch sunt şi ele dotate cu Wi-Fi.

Vă recomandăm "BIG3- Rallye": Exploraţi întregul domeniu schiabil inclusiv vârful BIG3-Gipfel - o experienţă unică!

Boarderii au punct obligatoriu de întâlnire la Snow-Park-ul de la Giggijoch, unde îi aşteaptă Tubes, Boardercross, Kickers, Jibs şi Rails. În plus Ötztal-Arena este un adevărat paradis pentru Freeride, cu peste 70 km variante Off-Piste şi Powder. Coborârile, cu până la 2000 m diferenţă de altitudine sunt un kick de adrenalină şi distracţie pentru orice free-rider.
Click aici pentru harta mărită

Schi în nocturnă Sölden

Numeroase domenii schiabile cu instalaţii de nocturnă din Austria deschid bineînţeles pârtiile şi pentru schi după apusul soarelui. La Sölden schiatul pe timp de seară poate fi practicat pe o pârtie de cca. 4 km lungime. Pârtia cu instalaţie de iluminare artificială (Nr. 10) pentru schi seara duce de la staţia de mijloc a instalaţiei Gaislachkogelbahn până în vale. Din ianuarie până martie are loc aici în plus o dată pe săptămână "Night Ski Show" la staţia de mijloc a Gaislachkogelbahn. Pe lângă schi în nocturnă vizitatorii pot profita de spectacole live pe scenele locale, acrobatică de schi şi la final foc de artificii.

Après-Ski Sölden

Bronz "glaciar", dispoziţie relaxată, ritmuri fierbinţi - bine aţi venit în fortul Après-Ski-ului tirolez. Cea mai cunoscută adresă "Philipp", cabana situată la doar câţiva metri deasupra Sölden. Începând cu ora 17 este astfel şi în Sölden Party-Time. Cine nu vrea să înceapă uşor în "Schirmbar", poate să meargă direct în "Fire & Ice" sau să petreacă în "Marco's" sau "Katapult" până în zori.

Cei care preferă ceva mai liniştit pot găsi ceva pe gustul lor în restaurantele şi cafenelele din Sölden. De la tradiţional la familiar până la şic şi internaţional există oferte pe toate gusturile. În ceea ce priveşte relaxarea cu uşile deschise vă aşteaptă după o zi pe pârtie zona spa a Centrului "Freizeit Arena" şi Lumea Termală de la Auqa Dome la Längenfeld.

Snowpark: AREA 47 Snowpark Sölden

La Giggijoch, mai jos de telescaunele Hainbachkar şi Silberbrünnl, se află o perlă de freestyle a Ötztals, "AREA 47 Snowpark Sölden". Designerul park-ului Tomek Zwolak şi echipa sa au grijă să fie disponibiel în fiecare zi obstacole proaspăt formate, care nu lasă nimic de dorit pe cele 6 hectare pe care se întinde park-ul la 2450 m altitudine.

Aici îşi pot etala cunoştinţele şi ultimele trick-uri freestyleri de toate nivelele, pe 3 grade diferite de dificultate, cu o grămadă de kicker, tubes, rails şi boxe. Cireaşa de pe tort o constituie diferitele jibs, cum ar fi Jibcan sau elefant-box de 12 m, pentru ca riderii să poată da frâu liber şi creativităţii.

Pe lângă snowpark-uri mai este şi o funslope de 650 m la Sölden, cu o culisă minunată, unde rolul important îl joacă distracţie, nu nivelul de cunoştinţe.

Pentru pauză şi relaxare există o zonă de "chill" cu instalaţia de sunet respectivă. Toţi cei care vor să se desfăşoare în libertate şi să cunoască lume nouă nu pot pierde ocazia de a face o vizită park-ului AREA 47 Snowpark Sölden.

Pentru mărire click pe planul Snowpark-ului.

Domeniul schiabil Sölden nu este potrivit pentru dvs.? Căutaţi atunci aici: Domenii schiabile Austria

Raportul experţilor Sölden

Raportul pentru Sölden este făcut pe baza unor criterii principale, a criteriilor pentru interese speciale şi alte criterii, fiecare din aceste categorii cu propria sa greutate în rezultatul final.

Nota totală

(4,7 din 5 stele)

Criterii principale de evaluare
Aceste evaluări se consideră dublu.

Instalaţii pe cablu
Siguranţă de zăpadă

Criterii pentru interese speciale

Familii şi copii
Începători
Avansaţi şi freerider
Snowpark-uri
Schi fond

Alte criterii

Après-Ski
Orientare (hărţi, panouri informative şi indicatoare)
Restaurante montane, refugii şi gastronomie
Sosire cu maşina şi parcare

Cazare în Sölden

Harta Măreşte

Caută…

: Domeniu schiabil Sölden

În acest moment nu există oferte disponibile

Comandă sigur cu avantajele SnowTrex

Loading...
StickyNewsletter