Fascinaţia Freeride – De la tururi de schi la pârtii de zăpadă adâncă

În domeniul schiabil vă atrag mereu terenurile neatinse, în afara pârtiilor bătute şi printre copaci? Şi pentru voi avem oferta potrivită. Dacă căutaţi domenii şi regiueni schiabile care sunt ideale pentru off-piste şi free-ride printre ofertele noastre veţi găsi destule posibilităţi pe măsura apetitului dvs.!

De ce freeride şi schi de tură?

Freeride este considerată cea mai liberă şi mai apropiată de natură variantă a schiului. Aceste două sentimente, de libertate şi de legătură cu natura, sunt potenţate şi mai mult la schi de tură. Această modalitate nu doar că nu iese din modă de mult timp, ci din contră se bucură de popularitate din ce în ce mai mare. Urcând cu forţe proprii, şi în acelaşi timp participând la manejarea mediului ambient vă puteţi bucura cu atât mai mult de coborârea binemeritată. Din ce în ce mai multe regiuni turistice de iarnă oferă ture pentru începători şi domenii schiabile emoţionante pentru freeriderii avansaţi.

Unde se practică freeride şi schi de tură?

Trasee şi coborâri pentru freeride şi schi de tură se găsesc în multe locuri din lume. Unele din ele şi-au făcut chiar un nume datorită numărului crescut de fani ai schiatului "off-piste", pentru că ao profitat şi s-au specializat pentru această piaţă. Un exemplu este Chamonix în Franţa. În Elveţia de exemplu vă aşteaptă astfel de domenii schiabile la der Schweiz Arosa, Engelberg sau Zermatt. Bineînţeles că şi Austria are multe de oferit, cum ar fi la Arlberg, Kitzsteinhorn sau în Alpii Kitzbühel, pentru aşa numitul "schi de variantă". Fie în Austria, Franţa, Elveţia sau Italia - în toate ţările veţi găsi în oferta noastră domenii schiabil pentru următoarea dvs. vacanţă la freeride.

De ce trebuie ţinut cont la freeride şi schi de tură?

La traseele pentru schi de tură şi respectiv la coborârile pentru freeride există diferite grade de dificultate. Toţi cei care pornesc pentru freeride trebuie să fie conştienţi de aceste diferenţe şi să nu pornească niciodată singuri la drum. La freeride vă mişcaţi în afara pârtiilor bătute şi controlate, ceea ce implică întotdeauna un anume risc. De la un anumit grad de dificultate în sus este necesar să fiţi însoţiţi de ghizi specializaţi. Dacă ţineţi cont de toate acestea, vacanţa de freeride va fi o experienţă extraordinară şi de neuitat!